Idei de afaceri agrare: susține agricultura românească

Vrei să îți deschizi o afacere dar nu știi în ce domeniu? Ia în considerare creșterea animalelor și cultura plantelor. Țara noastră oferă o multitudine de posibilități în domeniul agrar, trebuie doar să le valorifici. Îți propunem trei idei de afaceri profitabile în acest domeniu.

 

Producția de mure

Cultura de mure este o opțiune chiar și pentru zonele aride cu ierni aspre sau pentru terenurile cu suprafețe mai mici. Recolta va putea fi valorificată după un an – doi, însă avantajul acestei culturi este faptul că, printr-o investiție într-un centru de procesare, poți extinde gama de produse (suc natural, dulceață, sirop etc.). Mai mult, murele sunt foarte apreciate pe piața din România, iar un kg poate ajunge și la 30 lei, depinde de soiul și modul de cultivare a fructelor.

 

Ferma de prepelițe

Aceste păsări sunt foarte apreciate pentru carnea și ouăle lor scăzute în grăsimi și foarte sănătoase. Este o afacere profitabilă datorită cererii foarte mari pe piața din România, iar investiția inițială nu este foarte mare. Ca în orice start-up, este important să îți planifici atent cheltuielile și să cercetezi piața înainte de a începe afacerea.

 

Cultura de lavandă

Lavanda este o plantă care nu a cunoscut un succes foarte mare în rândul agriculturilor din România, dar care poate aduce un real profit datorită întrebuințărilor sale multiple: ceai, apă și ulei esențial de lavandă, buchete decorative sau produse cosmetice. Cât despre producție, se estimează că la un hectar poți obține peste 4 tone de lavandă.

 

Posibilitățile de înființare a unei afaceri agrare, precum și soluțiile de finanțare sunt numeroase. KROM INVEST susține întreprinzătorii, indiferent dacă business-ul acestora este la început de drum sau dacă îți doresc extinderea companiei lor.

 

Contactează-ne pentru obținerea unui credit de finanțare a afacerii tale:

Te-ai gândit la un business în domeniul agrar?